Няма повишение на всички цени на горивата. За последния месец

...
Няма повишение на всички цени на горивата. За последния месец
Коментари Харесай

Експерт: Не очаквам бензинът да поскъпне още, у нас е най-евтин

Няма покачване на всички цени на горивата. За последния месец има поевтиняване на пропан-бутана и на дизела с към % и в действителност има повишение цената на бензина с към 2%, което се дължи на обстоятелството, че търсенето на бензини стартира да се повишава през летния сезон в Съединени американски щати и Европа.

Това разяснява пред бТВ Светослав Бенчев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация. 

Петролът поевтиня доста - с към 4-5 $ за барел през последните няколко дни, тъй че това ще компенсира ненапълно цените на бензините и чакам те да се задържат почти на тези равнища, каквито виждаме сега. В никакъв случай цените няма да доближат до 3 лв., разяснява той.

На международните пазари би трябвало да има поевтиняване на петрола, само че дали ще се случи, се колебая, защото ивма много геополитически събития, които повлияват цените на пазара. България сега още веднъж е страната с най-ниските цени на горивата в Европа. В Гърция бензинът е към 2 евро. Така че марче ние към този момент нямаме дерогация с съветския нефт, цените ни си остават отново най-ниските, разяснява той.

Хубаво е, че се случи тъкмо в този миг дерогацията, тъй като в случай че беше се случила по-рано, нямаше да станат толкоз гладко нещата, изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР