Двама министри ще присъстват на откриването на новата сграда на

...
Двама министри ще присъстват на откриването на новата сграда на
Коментари Харесай

Двама министри идват за откриването на нова сграда на очна болница в Пловдив

Двама министри ще участват на откриването на новата постройка на клиника „ Луксор”, което ще се организира на 8 април 2022 година.

Почетни посетители на събитието ще бъдат министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов, ръководителят на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков, кметът на Пловдив Здравко Димитров и Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

Специализирана очна болница за интензивно лекуване СОБАЛ " Луксор " е основана през 2004 година в град Пловдив, като сплотява най-съвременните технологии в региона на офтамологията и отдадени на специалността си експерти с дълготраен опит.

Новата девететажна постройка на клиниката е с повърхност от 6000 кв.м, а архитект на постройката е арх. Лъчезар Митовски. Интериорният дизайн е на арх. Стефан Гергинков от ”Архиманд Дизайн”.

На територията на постройката са ситуирани 15 офталмологични и 3 профилирани диагностични кабинета, в които може да се извърши всичко належащо за вярната диагностика на очните болести. Легловата база на стационара е ситуирана на два етажа и е с потенциал до 50 кревати.

Организирани са 4 съвременни операционни зали, изцяло отговарящи на най-съвременните условия. В Отделението по упойка и реанимация /ОАИЛ/ са ситуирани 5 кревати с достъп до медицински газове за реанимационни грижи на пациентите.

Тъй като болничното заведение към този момент има обичаи в специализацията на млади лекари, в новата постройка е основана конферентна зала със профилирана библиотека и благоприятни условия за директно наблюдаване на разнообразни очни интервенции от младите специализанти.

На територията на постройката са позиционирани оптика, клинична лаборатория, аптека и ресторант-бистро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР