Двама министри и един зам.-министър са били на разпит в

...
Двама министри и един зам.-министър са били на разпит в
Коментари Харесай

Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Васил Божков и Георги Попов

Двама министри и един зам.-министър са били на разпит в Специализираната прокуратура през днешния ден. Според БГНЕС това са външният министър Екатерина Захариева и спортният министър Красен Кралев. По-късно за разпит е бил извикан и зам.-министърът от Министерство на външните работи Георг Георгиев.
По непотвърдена информация и тримата са разпитани като очевидци поради издадените от външно министерство служебни паспорти на предприемача Васил Божков и неговия съучастник Георги Попов. Двама сега са в ОАЕ, а прокутарута чака отговор на настояването си за екстрадицията им.

Преди дни стана ясно, че Божков и Попов са ги получили като членове на УС на Българския съюз за физическа просвета и спорт. Документите били възобновени, откакто изминал периода на предходните, издадени през 2016 година на съображение писмо от Министерството на младежта и спорта.
Служебните паспортите към този момент са анулирани. Това е станало на 17 февруари 2020 година
Междувременно стана ясно, че по заповед на външния министър Екатерина Захариева комисия на Инспектората на Министерство на външните работи ще ревизира всички издадени дипломатически и служебни паспорти през последните 10 години.
Комисията ще би трябвало да откри техния брой, основанията за тяхното издаване, както и да направи рекомендации за смяна на настоящата нормативна уредба при положение на нужда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР