Двама мъже, заподозрени за двойното убийство край Негован, са арестувани

...
Двама мъже, заподозрени за двойното убийство край Негован, са арестувани
Коментари Харесай

Заловиха извършителите на двойното убийство край Негован

Двама мъже, обвинени за двойното ликвидиране край Негован, са задържани през вчерашния ден на обяд, това осведоми на ексклузивен брифинг нощес заместител основният прокурор Иван Гешев.

Той посочи, че са разкрити, с помощта на оперативни данни, предоставени от лица, сътрудници на службите. Стана ясно, че убийствата са осъществени в апартамент в София в кв. " Иван Вазов " преди към 2 месеца.

Жертвите са били убити с два револвера със заглушител, а по-късно са разчленени в жилището. След което причинителите са пренесли телата през града и са ги захвърлили край Негован, където преди към 10 дни бяха открити от локален риболовец. Установено е и МПС-то, с което са пренесени телата.

Заподозрените са се върнали на мястото на престъплението, с цел да почистят кръвта с белина, само че все пак са оставили задоволително годни доказателства за проверяващите.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посочи, че първо са стигнали до възможните причинители и след това са разбрали кои са жертвите. Той добави, че малко по-рано са разкрили друго сходно ликвидиране с разчленено тяло във Варна.

" Аз съм покъртен, такова зверско ликвидиране не помня да е осъществявано по този метод ", съобщи заместител основният прокурор Иван Гешев. По думите му това приказва за съществени личностни деформации на причинителите.

Към момента за тях се знае, че са на 39 и 44 години. Единият от тях е престъпно проявен. Досега полицията е свързвала името му с обири на коли. Той е лежал в пандиза.

От Министерство на вътрешните работи ги следили в продължение на 6 дни. Заподозрените са задържани отвън Софийска област. По информация на NOVA са арестувани в село Джурово, Община Правец. Умишлено са били арестувани в малко обитаемо място, с цел да не се заплашва животът на други хора, тъй като се счита, че обвинените са доста рискови. Те са с мярка за задържане за 24 часа.

Вече е ясна самоличността на двете жертви, открити край софийското село Негован преди 10 дни. По непотвърдена информация това са някогашният треньор по битка Йордан Атанасов, а второто тяло най-вероятно е на жена на име Марияна.

По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че телата са на мъж на към 70 и жена на към 50 години.

Към този миг е ясно, че претекстът за жестокото ликвидиране е алчен. Най-вероятно скъпи движимости и пари са повода за убийството.

Предполагаемите убийци познавал жертвите си година и половина преди закононарушението. Задържаните са се занимавали с поправки, по този начин се срещнали с мъжа и дамата, които употребили услугите им.

Със правосъдна заповед са претърсени 11 обекта. Един от тях е на територията на Технически университет. Там са били скрити двата револвера, които криминалистите са разкрили след претършуване на мястото. Задържаните са имали договорни връзки за техническа поддръжка с образователното заведение. Единият от тях е бил в помещение, което се счита, че е работилницата им на територията на университета, където са държали инструментите си.

От Министерство на вътрешните работи са търсили информация в пощенски клонове и банки, с цел да открият пенсионери, които не са взимали пенсиите си. Това обаче не помогнало да открият самоличността на починалите. Дъщерята на жертвите, която живее в чужбина и видяла публикуваните фотоси, се е свързала със своя позната, която е алармирала в полицията.

Днес прокуратурата ще преценя по какъв начин да продължи следствието след разбор на доказателствата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР