Двама мъже от новозагорската село Езеро са задържани за извършено

...
Двама мъже от новозагорската село Езеро са задържани за извършено
Коментари Харесай

В Сливен пияни умъртвиха колега по чашка с метални тръби

Двама мъже от новозагорската село Езеро са арестувани за осъществено тежко престъпно закононарушение – ликвидиране, оповестиха през днешния ден от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен.
На 13 март кметът на село Езеро е подал сигнал за открит мъртвец на мъж . На местопроизшествието незабавно пристигнали криминалисти от Районното полицейско ръководство в Нова Загора. При осъществения оглед били открити следи от насилствена гибел. Незабавно подхванатите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности довели до мълниеносен резултат. За осъщественото закононарушение са арестувани двама мъже - на 43 и 48 години, от същото село.
На брифинг през днешния ден в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи бяха изнесени детайлности по случая.
Първоначално проверяващите не съумели да открият самоличността на убития, защото той не бил от селото. Убийството било осъществено по изключително нечовечен метод – голям брой пострадвания по главата и тялото с железна тръба. Оказало се, че убитият мъж е строителен служащ и бил в Езеро единствено от няколко дни, нает бил да ремонтира къща. Запознал се с двамата арестувани, които също работели като строители. Седнали да се почерпят и след използването на към този момент неустановено количество алкохол, се спречкали. Пиянската кавга приключила трагично. „ Това е измежду убийствата, които ние назоваваме битови ”, сподели шефът на ОДМВР – Сливен старши комисар Димитър Величков. Но акцентира, че действието е осъществено по изключително нечовечен за жертвата метод. Задържаните за тежкото закононарушение са престъпно проявени, единият от тях е осъждан за обир, стана ясно още на брифинга.
На двамата заподозряни са повдигнати обвинявания по член 116 от Наказателно-процесуален кодекс - ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен метод . Окръжна прокуратура е поискала непрекъснат арест, Окръжен съд – Сливен е удостоверил мярката.
Наказанието, което планува законът за тежкото престъпно действие, е от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР