Двама лекари специалисти по реанимация и медицинска сестра от "Пирогов"

...
Двама лекари специалисти по реанимация и медицинска сестра от "Пирогов"
Коментари Харесай

Фалконът отлетя с екип на Пирогов да върне Павел Васев

Двама лекари експерти по реанимация и здравна сестра от "Пирогов " отлетяха за Москва с държавния фалкон за превозването на Павел Васев в България, сподели проф. Асен Балтов, шеф на университетската незабавна болница.

Известният режисьор и шеф на едни от най-големите театри, началник на Българския културен център в Москва е в съветска болница след прекаран инсулт преди 4 месеца. Неколкократно са правени опити да бъде върнат в България, само че съветските лекари не са разрешили местенето му заради положението му и са решили, че в случай че това е допустимо, наложително би трябвало да е със аероплан, прогоден за хигиеничен превоз.

По самодейност на Вежди Рашидов и със съпричастието на депутатите от ГЕРБ и персонално на премиера Бойко Борисов това стана механически допустимо преди 10-ина дни. Очакваше се здравна преценка и от български експерти дали е безвредно Павел Васев да лети 2,5 часа от Москва до София.

Разходите за полета на самолета се поемат от ГЕРБ, събрани средства от Сатиричния спектакъл и благодарение на донори, изясни Вежди Рашидов.

Стана известно, че някогашният министър на културата също взе участие, както и при други благотворителни начинания за заболели и бедстващи, само че не желае това да се тръби.

Водещият неврохирург проф. Николай Габровски посети режисьора в лечебното заведение в Москва и приказва на място с лекуващите го досега съветски експерти.

"Транспортирането е рисковано, само че допустимо. Възможно е в изискванията на умерено висок риск ", сподели за "24 часа " проф. Габровски от съветската столица.

Фалконът не е хигиеничен аероплан, по тази причина се е наложило преди полета да бъдат основани подобаващите условия за пациент след инсулт.

Освен от екипа на "Пирогов " Павел Васев ще бъде придружаван от брачната половинка си по време на полета.

След връщането в България ще постъпи в реанимацията на неврохирургията на "Пирогов ", където ще премине обстойни прегледи и ще се набележи логаритъм за продължение на лекуването, изясни проф. Балтов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР