Двама каналджии са арестувани в пловдивския участък на магистрала Тракия“

...
Двама каналджии са арестувани в пловдивския участък на магистрала Тракия“
Коментари Харесай

Спипаха румънец, превозвал мигранти по АМ Тракия

Двама каналджии са задържани в пловдивския сектор на автомагистрала „ Тракия “ за трафик на общо 19 мигранти от Сирия, оповестиха от районната прокуратура. Единият от тях е 22-годишен румънец и е превозвал 12 сирийци, измежду които и две деца, натоварени в купето и багажника на миниван. 

Той е арестуван е край пловдивското село Бенковски. Групата бежанци е минала от Турция в България през „ зелена “ граница. Чужденците са желали да стигнат до Германия и Холандия. 

Другият трафикант е българин и е задържан след гонка с полицията по магистарлата. След като униформените подали сигнал за прекъсване на лекия му автомобил, той не спрял и отбил по разклона за село Труд. Задържан е наоколо до стопанска сграда. Оказало се, че в колата вози седем сирийци, измежду които и две деца на 12 и 14 години. Тестът му за опиати е бил позитивен.

Срещу двамата са повдигнати обвинявания за трафик на мигранти, а българинът е упрекнат и, че не е извършил полицейско предписание. Те са арестувани с прокурорско разпореждане за 72 часа, следва прокуратурата да внесе искане в съда за налагане на непрекъснати ограничения „ Задържане под стража “ против двамата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР