Двама играчи извън Топ 100 на световната ранглиста по снукър

...
Двама играчи извън Топ 100 на световната ранглиста по снукър
Коментари Харесай

Страшния съд: Двама извън Топ 100 търсят място в "Крусибъл"

Двама играчи отвън Топ 100 на международната класация по снукър стигнаха до решаващия IV кръг на квалификациите за шампионата на планетата в Шефилд (Анг, 17 април-3 май). Дните на Страшния съд - както е известна финалната фаза от пресявките в Английския състезателен институт, са през днешния ден и на следващия ден (13-14 април) и ще дефинират 16-имата най-достойни да заемат вакантните места в театъра " Крусибъл ".

Най-изненадващо е наличието в съдбоносните борби на №109 Стивън Холуърт (Анг) и №117 Бай Ланнин (Кит). По пътя 25-годишният англичанин взе скалповете на №54 Дейвид Грейс (Анг) с 6:3 фрейма във II кръг и на №43 Джордан Браун (СИрл) с 6:5 в III кръг. 18-годишният китаец пък постави завършек на кариерата на №59 Алън Макманъс (Шот) с 6:3 във II кръг и отстрани №38 Бен Уластън (Анг) с 6:5 в III кръг.

От почналите присъединяване още от I кръг състезатели оцеляха още единствено двама - №85 Игор Фигейредо (Браз) и №86 Джейми Кларк (Анг). Двамата взеха най-елитните скалпове в III кръг, отстранявайки надлежно международния №19 Тепчая Ун-Ну (Тайл) с 6:5 и международния №20 Джо Пери (Анг) с 6:2. В решаващите борби бразилецът ще срещне №46 Марк Джойс (Анг) и при победа ще се трансформира в първия състезател от Южна Америка, класирал се за международното състезание по снукър.

" Моя огромна фантазия е да стигна до " Крусибъл ". Може би няма да дремя от мисълта за това. Повечето момчета мечтаят да станат международни първенци. Аз бленувам един път да вляза в " Крусибъл ". Не мога да го обясня, само че в този момент фантазията ми е съвсем действителност ", показа 43-годишният Фигейредо след популярния триумф над Тепчая.

Мачовете от последния кръг на квалификациите в Шефилд ще бъдат предавани онлайн в каналите на международния тур (WST) в и . Днес и на следващия ден ще се изиграят по осем мача с формат " 10 от 19 " в две сесии с начални часове 13:00 и 19:00 ч. българско време. Победителите ще бъдат разпределени с чоп против играчите от Топ 16, които по право стартират непосредствено от I кръг на шампионата на планетата в " Крусибъл ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР