Двама души загинаха и 21 бяха ранени при стрелба в

...
Двама души загинаха и 21 бяха ранени при стрелба в
Коментари Харесай

Стрелба в Осло с двама убити се разследва като тероризъм

Двама души починаха и 21 бяха ранени при пукотевица в събота против неделя през нощта в три заведения в норвежката столица Осло, в това число и в известен гей бар. Заподозреният е задържан и упрекнат за ликвидиране, опит за ликвидиране и за терористичен акт.

Засегнати бяха три заведения в центъра, ситуирани близо едно до друго- известният гей бар и нощен клуб " London Pub ", джаз клуб и сладкарница. Инцидентите се разиграха към 1 ч. локално време.

Заподозреният за стрелбата е арестуван наоколо до едно от заведенията. Той е 42-годишен норвежки жител от ирански генезис. Арестуваният към този момент е бил в полезрението на управляващите за дребни нарушавания като владеене на нож и опиати, сподели полицията на конференция, без да уточни името му. „ В момента всичко ни споделя, че това действие е осъществено от един човек “, сподели представителят й Тор Бастад.

В събота в Осло трябваше да се организира обичайният годишен гей церемониал. Организаторите му обаче го анулираха по рекомендация на полицията.

„ Видях по какъв начин мъж да влезе с чанта, извади револвер от нея и стреля “, описа Олав Рьонеберг, публицист от публичната телевизия NRK.

" Той изглеждаше доста съдбоносен. Когато разбрах, че всичко е съществено, избягах. На земята лежеше окървавен мъж ", добави различен очевидец на стрелбата.

След случая хеликоптери кръжаха над центъра на Осло, а из целия град се чуваха сирените на коли за спешна помощ и полиция. Университетската болница в столицата разгласи режим на нараснала подготвеност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР