Двама души са загинали, след като малък частен самоет е

...
Двама души са загинали, след като малък частен самоет е
Коментари Харесай

Спортен самолет се разби край Пловдив, двама загинаха

Двама души са починали, откакто дребен частен самоет е паднал в региона на стадиона на пловдивското село Оризари, оповестиха от полицията. Сигналът за случая е получен в 10:20 часа.

Двамата починали мъже са на 18 и 45 година

По-младият мъж е Виктор, а по-възрастният се споделя Стефан.

Това съобщи пред "24 часа " кметът на Оризари Йордан Тотев. По думите му жертвите не са локални, а принадлежат към състезателен клуб.

Малкият им състезателен аероплан е прелетял над стадиона в селото, с цел да поздрави участниците в празник, който се е провеждал там.

Както към този момент очевидци оповестиха, машината е паднала поради щета в крилото й.

Самолетът се е разрушил зад стадиона, съвсем до брега на река Марица. В момента регионът на случая е отцепен от полиция.

Крилото на дребния състезателен аероплан се е прекършило във въздуха и е паднало на игрището, съобщи пред "24 часа " регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, който е посетил местопроизшествието.

По думите му, откакто крилото е паднало, машината с водача и спътника му се е разрушила зад стадиона, на дигата на река Марица.

"От самолета нищо не бе останало. Всичко е смачкано. Телата на жертвите бяха извън ", разказа потресаващата панорама Здравко Димитров.

Според него 45-годишният Стефан е притежател на спортния аероплан. Машината е изхвърчала от Белозем, където е основан авиоклуб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР