Двама души са обвинени в използване на багер, за да разрушат част от Великата китайска стена, за да създадат пряк път

...
Двама души са обвинени в разрушаване на част от Великата
Коментари Харесай

Двама души са обвинени в разрушаване на част от Великата китайска стена с багер.

Китайското правителство задържа двойката, съобщи CNN.

Това е последният пример за повреда на исторически обект, след като турист обезличи Колизеума в Рим.

Съобщава се, че китайското правителство задържа двама души, които са обвинени в използване на багер, за да разрушат част от Великата китайска стена.

Полицията в страната задържа 38-годишен мъж и 55-годишна жена след получаване на съобщиха в края на август, че някой е създал празнина в една от най-известните исторически сгради в Китай, съобщи CNN в понеделник, цитирайки CCTV, китайският държавен телевизионен оператор. -династия част от стената като пряк път, според CNN. Повредата е засегнала структурната цялост на тази част от Великата китайска стена и тя е „неподлежаща на ремонт“, съобщи държавният вестник China Daily.

Инцидентът е станал в провинция Шанси в Североизточен Китай, според до CNN.

Най-ранните сегменти от Великата китайска стена, която се простира на над 4000 мили през Китай, са създадени за първи път през трети век пр.н.е. По-късни части са добавени през следващите векове. Стената стана обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 1987 г.

Стената се сблъска с многобройни източници на разрушение през последните години, от невнимателни туристи до опустиняване и климатична криза. Статия от 2008 г. в списание Smithsonian цитира експерти, които твърдят, че до две трети от стената е била разрушена или повредена по това време.

Щетите на Великата китайска стена са последният пример от това лято за световно- историческа забележителност, изправена пред целенасочено увреждане. През юни турист от Обединеното кралство използва ключ, за да гравира името си и имената на спътника си в тухлена стена в Колизеума в Рим.

Посетителят на Колизеума по-късно написа извинително писмо, в което каза, че не е знаел за възрастта на монумента, чийто строеж започва през първи век сл. н. е. при римския император Веспасиан.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР