Двама души са арестувани в Рим за шпионаж в полза

...
Двама души са арестувани в Рим за шпионаж в полза
Коментари Харесай

Италия арестува руски шпиони докато предават документи

Двама души са задържани в Рим за шпионаж в интерес на Русия, заяви италиянският в., като се базира на следствие на спецподразделение на карабинерите и на специфичните служби.

В миг на предаване на секретни сведения са арестувани офицер към съветското посолство и старши офицер от Военноморските сили на Италия - капитан на фрегата.

Според следствието, италианският офицер е предавал документи против заплащане, защото е имал съществени фамилни проблеми. Той е в ареста, " до момента в който правният статус на съветския боен се прави оценка в светлината на дипломатическия му статут ", уточнява La Repubblica.

Имената и точните длъжности на арестуваните към този момент не се оповестяват. Разследването на Агенцията за вътрешна информация и сигурност на Италия, хрупата за спецоперации (част от италианските карабинери), разузнаването и щаба на защитата, се е водело " дълго време ", написа още вестникът, който не прецизира и какви тъкмо сведения са били излъчени на съветското посолство.

Това е трети случай за един месец на задържани лица, които са предавали информация на Русия в своите страни.

На 25 февруари основната прокуратура на Германия упрекна немски жител в шпионяш в интерес на Русия и връзки с съветското Главно разузнаватално ръководство (ГРУ). Арестуваният е 55-годишният Йенс Ф. - някогашен офицер от IX танкова дивизия на Националната национална войска на Германска демократична република. От 1984 до 1990 година той е работел импровизирано като помощник на министерството на държавната сигурност (Щази), а през 2017 година е предал секретни документи на военното аташе на съветското посолство в Берлин.

На 19 март пък българската прокуратура заяви, че е разбита нелегална група от настоящи военни и висши държавни чиновници, които са шпионирали в изгода на Русия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР