Двама души бяха убити при престрелка в печално известния брюкселски

...
Двама души бяха убити при престрелка в печално известния брюкселски
Коментари Харесай

Двама убити при стрелба в Брюксел. Подозират ислямистко нападение

Двама души бяха убити при престрелка в печално известния брюкселски квартал Молренбек.

Главната версия на полицията е ислямистка диря, заяви в. „ Льо Соар “. Сайтове разпространиха видеоклипове, пуснати от стрелеца. В тях се загатват организациите „ Ислямска страна “ и „ Ислямски халифат “.

Предполагаемият стрелец се търси. Той е бил облечен с оранжево яке и е носил бяла шапка. Нападателят слязъл от скутер и стрелял няколко пъти. Няколко души побягнали и се скрили в непосредствен вход на жилищна постройка. Стрелецът ги подгонил и стрелял отначало няколко пъти по тях.

Според Евронюз убитите са двама шведи. Интересното е, че нападението става вечерта, в която в Брюксел националните футболни тимове на Белгия и Швеция играят квалификационен мач за европейското състезание следващата година.

Нападателят е избягал и се търси.

Нападението става в миг на нараснало напрежение, провокирано от терористичното нахлуване на палестинската ислямистка формация „ Хамас “ против Израел.

Квартал Моленбек е прочут като люпилня на ислямисти. Там са отраснали терористите, които окървавиха Париж преди осем години – през ноември 2015 година Тогава при няколко гърмежа починаха 130 души.

Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР