Двама дипломати от българското посолство в Москва са обявени от

...
Двама дипломати от българското посолство в Москва са обявени от
Коментари Харесай

Ответна реакция: Русия изгони двама български дипломати

Двама дипломати от българското посолство в Москва са оповестени от Русия за личност нон грата. Това разгласи Министерството на външните работи. Посланикът на България Атанас Кръстин е бил поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация, където е известен за решението.

Изгонването на двамата е ответна реакция на Москва, откакто на 22 март София разгласи за личност нон грата двама съветски дипломати от посолството на Русия. " На днешната среща не бяха изтъкнати други аргументи за дейностите на съветските управляващи ", изяснява външното министерство.

Руските чиновници бяха изгонени от България поради следващи обвинявания в шпионаж. Двамата бяха посочени от проверяващите като участници в шпионска мрежа. Заради този скандал сега в ареста в България са петима души - някогашният началник във военното разузнаване Иван Илиев, станал прочут в следствието като " резидента ", зам.-шефът на бюджетната дирекция на МО полк. Петър Петров, шеф на секретна секция в Народното събрание, един настоящ чиновник на военното разузнаване, както и брачната половинка на Иван Илиев. Един от шестимата задържани е на независимост против парична гаранция, тъй като е направил цялостни признания.

Вижте още по тематиката тук:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР