Двама човека на граждански договори взимат съответно 8 000 и

...
Двама човека на граждански договори взимат съответно 8 000 и
Коментари Харесай

Кметът на Варна плаща за пиар на външни експерти

Двама индивида на цивилен контракти взимат надлежно 8 000 и 8 800 лв. за услугите си

Граждански контракти за консултантски услуги е подписал кметът на Варна Благомир Коцев с двама външни ескперти, които се грижат за имиджа му. Това излиза наяве от следствие на уеб страницата „ Нова Варна ”, откъдето са задали въпроси по закона за достъп до социална информация (ЗДОИ).

Антон Викторов Желев и Пенка Господинова Василева-Георгиева са получили надлежно 8 000 и 8 800 лв. за услугите си.

Срокът на договорите им не е споменат, липсват и отговори на множеството въпроси от уеб страницата като да вземем за пример „ Предоставя ли се на Пенка  Георгиева и Антон Желев информация, която съставлява някоя или всичките от следните типове информация: индустриална тайна; комерсиална тайна; професионална тайна; загадка на кореспонденцията; персоналните данни по смисъла на ЗЗЛД; служебната информация. “

В отговора от канцеларията на кмета, подписан от шефа Антоанета Петрова, се показва, че Пенка Георгиева получава 8800.00 лева за „ консултантски услуги по отношение на създаване на стратегически планове и стратегическа връзка по отношение на политиките на Община Варна през 2024г. ”, а Антон Желев получава 8000.00 лева за „ ПР и информационни образования на кмет и заместител кметове на Община Варна, чиновници на дирекция „ Канцелария на кмета ”, чиновници в пресцентровете на районни кметства „ Одесос ” и „ Приморски ”. ”

Проверка на Дарик открива, че договорите са със период от три месеца, след които би трябвало да бъде регистрирана и работата по тях. Договорът на Георгиева е от 15 януари, т.е. е изминал на 15 април, а този на Желев изтича на 15 май, защото е от 15 февруари 2024 година

Антон Желев и Пепа Георгиева са пиари на Благомир Коцев още от предизборната акция. Те не престават да се грижат за имиджа му и в качеството му на кмет, макар че не са щатни чиновници на общината.

Междувременно е запълнен щатът в канцеларията на кмета, както и в общинския пресцентър, демонстрира информация в уеб страницата на общината. Но главната работа се прави от външните пиар специалисти на Коцев.

В уеб страницата на общината обаче липсва информация за съществуване на пресцентрове в регионите „ Одесос ” и „ Приморски ”, които би трябвало да са обучавани от Антон Желев. Това са двата региона, където кметове станаха претендентите на ПП-ДБ, само че след това и двамата бяха отстранени от Общинската изборна комисия заради несъответственост.

Към момента във варненската община няма щатен чиновник или най-малко не е посочен подобен, който да дава отговор за връзките с медиите и да координира участията на членовете на кметската администрация в тях.

Комуникацията на цялата администрация  с медиите, както и преценката къде да се появяват кметът, неговите заместници и шефовете на дирекции, е напълно в ръцете на външните специалисти Пепа Георгиева и Антон Желев, които уточняват всеки заложен въпрос и обществена изява, както и се грижат за виртуалното наличие на Благомир Коцев в обществените мрежи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР