Двама бизнесмени от Флорида, свързани с Рудолф Джулиани - личния

...
Двама бизнесмени от Флорида, свързани с Рудолф Джулиани - личния
Коментари Харесай

Двама бизнесмени задържани заради нарушения в предизборната кампания на Тръмп

Двама предприемачи от Флорида, свързани с Рудолф Джулиани - персоналния юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, са задържани за нарушавания на законите за финансиране на предизборни акции, заяви представител на прокуратурата в Манхатън, Ню Йорк, представен от Ройтерс.

Според медийни изказвания задържаните в Ню Йорк Лев Парнас - украински предприемач, и Игор Фруман - вложител в недвижими парцели, са въвели Джулиани във висшите украински политически кръгове.

Арестът им идва на фона на процедурата за импийчмънт против президента републиканец Доналд Тръмп, стартирана в доминираната от демократите Камара на представителите в Конгреса на Съединени американски щати.

В центъра на обвиняването против Тръмп е изказванието на демократите, че той е изискал от президента на Украйна Володимир Зеленски в телефонен диалог през юли да стартира следствие на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който е водещ противник от демократите в президентските избори през 2020 година, в които Тръмп счита да се бори за преизбиране.

Центърът за правда в предизборните акции - неправителствена организация с идеална цел, прикани през юли м.г една държавна организация на Съединени американски щати да проверява дали Парнас и Фруман са нарушили закона, като употребявали куха компания, с цел да прикрият източника на подаяние от 325 000 $ за организация, подкрепяща Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР