Двама банкери, двама български граждни и банката "Креди Сюис" (Credit

...
Двама банкери, двама български граждни и банката "Креди Сюис" (Credit
Коментари Харесай

Швейцария обяви: Мрежата на Евелин Банев-Брендо е изпрала 70 млн. франка

Двама банкери, двама български граждни и банката "Креди Сюис " (Credit Suisse) са изпрали единствено за три години 70 милиона швейцарски франка.
Делото против тях стартира на 7 февруари в Швейцария, а сумата за пръв път разкри пез уикенда федералната прокуратура (Ministère public de la Confédération или MPC).
Новината е в няколко от неделните издания в страната, като те прецизират, че става дума за доходи на "впечатляваща мафия " от трафик на кокаин в интервала 2004-2007 година В центъра на тази мрежа, преминаваща в Швейцария през Мартини (столицата на кантон Вале), Женева (местният клон на банка Julius Bär) и Монтрьо, е подложен Евелин Банев-Брендо, прочут още като "Игор " и "Ноно ", наказан на общо 36 години затвор в три европейски страни.
Банев бе арестуван на 6 септември септември 2021 година в Киев и българската прокуратура изиска изгонването му. Но скоро по-късно бе освободен, тъй като оказа, че той е и украински жител, а страната не екстрадира свои жители за правосъдно гонене в друга страна. Издирват го още две страни (Италия и Румъния), а преди две седмици пред bTV началникът на бранш "Издирване " в Националната полиция Стефан Джолев сподели, че най-вероятно той няма да бъде върнат в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР