Двама българи се подготвят да заминат на другия край на

...
Двама българи се подготвят да заминат на другия край на
Коментари Харесай

Двама трансплантирани българи ще участват на Световното първенство по плуване

Двама българи се приготвят да заминат на другия завършек на света и да плуват със специфична задача.

Георги Пеев и Огнян Ганчев са мъжете, осмелили се да вземат участие на Световното състезание за трансплантирани в Пърт, Австралия, без никаква поддръжка от страна на страната, и се голямата помощ на близки и другари.

Очакват да се показват почтено и да привлекат вниманието ни към идея, за която работят от години.

С тази задача се е заел Георги Пеев от Хасково – първият българин, трансплантиран с два органа, който има пет медала от едно европейско за трансплантирани.
В момента се готви за първото си международно, а Австралия за него е фантазия. Това ще бъде първото огромно съревнование за трансплантирани след пандемията. Георги се вълнува.  
За Австралия отпътува и Огнян Ганчев, най-дълго преживелият българин с трансплантирано сърце и най-възрастният трансплантиран – в този момент е на 63 години.

Петкратен европейски първенец, той става четвърти на Световното в Аржентина и Уругвай преди години. И той ще плува, ще взе участие и в конкуренцията по бадминтон. Пожела да опише за страстите си откакто се върне.

Двамата българи отиват на това съревнование без поддръжка от страната. За разлика от други страни с многочислени тимове. 

С трансплантирани сърце и бъбрек, Георги споделя, че е в положително физическо положение и продължава да се готви за надпреварата, въпреки и мъчно, защото в Хасково няма плувен басейн. 

Още по тематиката в звуковия файл.

По обявата работи: Гергана Хрисчева БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР