Двама българи са задържани в Испания при международната операция на

...
Двама българи са задържани в Испания при международната операция на
Коментари Харесай

Двама българи са сред задържаните за суперкартела за наркотици

Двама българи са арестувани в Испания при интернационалната интервенция на Европол против разпространяването на опиати, при която беше разрушен суперкартел за разпространяване на опиати. Това заяви Българска национална телевизия, като цитира Министерство на вътрешните работи. Операцията е извършена на 8 ноември тази година.

Европол заяви в понеделник за разрушения голям картел, който е направлявал една трета от търговията с кокаин в Европа. Тогава се разбра, че са задържани 49 души в разнообразни страни, в това число шестима съществени обвинени в Дубай.

Сега испанските управляващи оповестяват, че на 8 ноември на територията на кралството е извършена интернационална интервенция с кодово име Faukas, касаеща интернационална незаконна организация ангажирана с трафик на огромни количества кокаин от Латинска Америка. Трафикът е реализиран посредством потреблението на морски контейнери, натоварени с легално карго. На 8 ноември са арестувани общо 13 лица на територията на Кралство Испания, двама от които български жители и още две лица с непозната народност на територията на Дубай. По време на осъществените претърсвания са открити и конфискувани към 530 000 евро, както и имуществото, оценено на към 24 милиона евро ".

По време на следствието, извършено в период от две години, са конфискувани близо 30 тона кокаин в разнообразни точки на Европа, главно на територията на Испания. 

В реализацията са участвали и двама чиновници от българската ГДБОП, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР