Двадесет и осем годишният Йордан Йорданов, който работи като автомонтьор,

...
Двадесет и осем годишният Йордан Йорданов, който работи като автомонтьор,
Коментари Харесай

България отбелязва Богоявление. В чии ръце отиде кръста?

Двадесет и осем годишният Йордан Йорданов, който работи като автомонтьор, извади Богоявленския кръст от водите на Шуменското езеро , предават от Българска телеграфна агенция. В студените води на езерото се хвърлиха повече от 20 мъже. 

 

Дванадесетокласникът Кристиян Дочев извади кръста от водите на река Дунав на Богоявление във Видин . В Русе пък 23-годишен финансист се върна от Англия, с цел да се втурне за богоявленския кръст. 12 млади мъже на възраст сред 18 и 36 години скочиха в реката. Ученик на 17 година извади кръста от водите на река Дунав край Лом . В ритуала участваха 13 млади мъже от града. 

 

Двама извадиха Светия кръст на Богоявление от морските води в Каварна - Григориан Жеков и Симон Михайлов. 23-годишен юноша извади кръста от водите в Балчик . В Созопол кръстът се счупи на две - първата половина извади 31-годишният Станислав Христов. Докато мъжът плува, с цел да избави кръста, той се чупи на две и една половина съумя да хване и Никола Бобчев.

Дванадесетокласникът Мартин Мирчев извади Богоявленския кръст от река Тунджа в Елхово . Богоявленският Кръст беше изваден от 22-годишния Георги Атанасов в Ямбол .

 

Двадесетгодишният Валентин Сурталов извади кръста от морските води край къмпинг “Добруджа ” в Шабла . Валентин е стигнал до кръста пръв от шестимата, скочили в морето.

 

39-годишният Димитър Куманов извади кръста от ледените води на река Марица в Пловдив . Около 50-60 души чакаха с неспокойствие Пловдивският митрополит Николай да хвърли осветеното разпятие. Димитър съумя да го извади за секунди и да го вдигне гордо.

 

Хвърляне на кръста имаше и в Пазарджик , където десетки младежи участваха в неговото избавяне във водите на Марица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР