Двадесет и четвърти май е празникът, който безспорно носи най-много

...
Двадесет и четвърти май е празникът, който безспорно носи най-много
Коментари Харесай

Кирил Петков: 24 май е празникът, който носи най-много положителни емоции на всички българи

Двадесет и четвърти май е празникът, който несъмнено носи най-вече позитивни страсти на всички българи, а този 24 май е още по-специален.

Това написа във Facebook съпредседателят на партия „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков. Той честити днешния Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Петков написа, че в навечерието на най-българския празник сме получили още един мотив за горделивост и то обвързван точно със силата на думите - Георги Господинов и неговият разказ “Времеубежище ” бяха отличени с най-престижната международна премия за литература - “Букър ”.

„ Искам да благодаря на Георги Господинов, че ни напомни, че времето принадлежи на тези, които са подготвени да се откъснат от предишното и да погледнат самоуверено напред към бъдещето. Благодаря, че ни напомни, че България може и че “там, където има мрачевина, постоянно дреме знамение ”, прибавя Петков.

Тържествена гала във връзка 24 май се състоя по-рано през днешния ден пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “, припомня Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР