Два въпроса мъчат българските родители тези дни – как да

...
Два въпроса мъчат българските родители тези дни – как да
Коментари Харесай

Докога ще чакаме на гишета в разгара на Ковид-19?

Два въпроса мъчат българските родители тези дни – по какъв начин да извиняват отсъствията на децата, без за всеки протекъл нос да висят пред лекарските кабинети? И по какъв начин да избегнат същото това висене, с цел да извадят здравна карта за наличните имунизации на децата?

В разгара на новата или първата, все едно коя, вълна на Ковид-19 не престават безумните условия на остарялата морално и всячески българска система. Продължаваме за всеки документ да вървим до следващата инстанция, да чакаме на безумни опашки и да киснем в чакални. Никой не се сети за тези няколко месеца, че е време цялата система да бъде цифровизирана.

Колко наивни сме били да имаме вяра, че рецесията около Ковид-19 ще ни даде опция да реформираме здравната, просветителната или административната си система ? Ако рецесията сподели какъв брой непотребни старания вършим в други браншове – да вземем за пример в бизнеса, като направи половината от срещите онлайн, даже работата в офис, изцяло непотребни, то системи като опазването на здравето и образованието не демонстрират с нищо да са надраснали своя първичен императив от вида " Работа на гише " .

Няколко милиона потънаха в цифровия портал с информация за плажовете, който никой не отвори и не прочете цяло лято. Това е заслугата на държавното управление на Бойко Борисов и неговият най-личен министър – госпожа Ангелкова – за прекосяването ни в цифровата сфера. Друго не се сещам. Ще помисля през днешния ден, до момента в който увисвам пред кабинета на педиатърката, с цел да ми даде записка какъв брой ваксини са сложени на сина ми. 

 
  " Патриотичният " booking: Как се избавя неспасяемото?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР