Два удара срещу търговците на кантрабанден алкохол направиха в последните

...
Два удара срещу търговците на кантрабанден алкохол направиха в последните
Коментари Харесай

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2

Два удара против търговците на кантрабанден алкохол направиха в последните дни митничари и служители на реда в областите Монтана и Видин, оповестих от Агенция „ Митници ”.

На 17 март към 02.30 часа през нощта, в региона на Дунав мост 2 мобилен екип на Митница Лом дружно със чиновници на Граничното полицейско ръководство – Видин спрели за инспекция товарен автомобил с литовска регистрация, който пътувал от Гърция за Литва. При осъществения оглед на ремаркето чиновниците открили, че целостта на товарното помещение е нарушена посредством операция на пломбажното въже. Камионът е бил отклонен за щателна инспекция на митническия терминал, при която на разнообразни места сред легално транспортирания товар са открити черни найлонови пликове цялостни с кашони с уиски и водка. По-голямата част от незаконния товар е бил укрит в естествени кухини сред макари с електрически кабели. Общото количество на арестувания алкохол е 120 бутилки уиски и водка от разнообразни марки. Шофьорът, литовски жител, не е показал изискващите се по закон документи за транспорт на акцизни артикули. Съставен е акт за административно нарушаване. Алкохолът е арестуван в склад на Митница- Лом.
 vodka_uiski_dunav_most2b  vodka_uiski_dunav_most2c
Във вторник чиновници на полицията и митничари пък разгърнали в Берковица профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на контрабандата, съхранението и разпространяването на акцизни артикули без български акцизен бандерол. Униформените влезнали в дома на 44 годишния Кирил М. и намерили и иззели 46 стъклени и PVC съдове с друга съдържимост, съдържащи течност, наподобяваща етилов алкохол. Конфискуваните в Берковица питиета са общо 117 литра, пригодени за продажба на дребно, без български бандерол. По случая е формирано е досъдебно произвеждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР