Два участъка от общинската пътна мрежа в Търговищко са затворени

...
Два участъка от общинската пътна мрежа в Търговищко са затворени
Коментари Харесай

Затворени са два пътни участъка в Търговищко

Два сектора от общинската пътна мрежа в Търговищко са затворени заради снегонавявания. Единият е по направлението Макариопол-Буйново, като щофьорите могат да употребяват обходен маршрут през село Мировец.

Другият затворен сектор е от Миладиновци до границата на общината, в посока село Сейдол, област Разград, оповестиха от общинската администрация.

Навявания има още по направленията Миладиновци-Кръшно, Росина-Кошничари, Цветница-Божурка, Копрец-Драгановец, в региона на Буйново, само че там пътищата са проходими.

През нощта в Община Търговище са постъпили доста сигнали за паднали дървета по пътя Руец-Овчарово, Васил Левски-Ловец, Стража-Черковна. Близо 20 обитаеми места са без ток, а в някои няма и вода.
33 профилирани машини на БКС и компании, с които Общината има подписани контракти, почистваха и обработваха срещу замръзване общинската пътна мрежа през цялата нощ на 5 против 6 февруари. Обработката ще продължи през целия ден. В момента се опесъчават пътищата в посока Стража-Черковна и пътя за Момино от разклона на пътя Търговище-Попово.

Жълт код за сняг, поледица и вятър за 9 области на страната

През цялата нощ и все още екипите на БКС почистват и обработват с морска сол главните улици и булеварди на територията на град Търговище. Днес екипите навлизат и във вътрешноблоковите пространства и дребните улици.

Тротоарите се почистват ръчно и със профилирана машина с хидравлично весло. Обработват се срещу замръзване с дървени опилки.

Общинското дружество БКС разполага със 100 тона техническа морска сол, 25 тона каменно брашно и 1 звук магнезиеви соли.

В селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк са в подготвеност пространства за настаняване на застигнати от тежка зимна конюнктура пасажери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР