Два товарни кораба акостираха в пристанището на Черноморск в южната

...
Два товарни кораба акостираха в пристанището на Черноморск в южната
Коментари Харесай

За първи път по временния коридор: Два товарни кораба акостираха на пристанището в Черноморск

Два товарни кораба акостираха в пристанището на Черноморск в южната част на Одеска област.

Плавателните съдове са първите, които употребяват краткотрайния кулоар в Черно море, основан след решението на Русия да не възобновява съглашението, което подсигурява сигурността на износа на зърно от Украйна. Корабите ще натоварят близо 20 000 тона, предопределени за Азия и Африка. 

През август Украйна разгласи основаването на " филантропичен кулоар " в Черно море, с цел да заобиколи съветската обсада. Оттогава пет кораба са употребявали коридора, с цел да изоставен украинските пристанища.  " Първите цивилен кораби използваха краткотрайния кулоар, с цел да влязат в украинските пристанища ", удостовери вицепремиерът Олександър Кубраков във Фейсбук. 

През юли Москва провали основната договорка, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, която гарантираше безвредното прекосяване на зърнени товари от украинските пристанища. След прекъсването на съглашението Русия ускори офанзивите си в региона на Одеса, като се насочи към пристанищната инфраструктура и тази за предпазване на зърно. За задачата бяха употребявани ракети и безпилотни самолети.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР