Два руски новинарски сайта и уебсайт на група за правна

...
Два руски новинарски сайта и уебсайт на група за правна
Коментари Харесай

Русия блокира два новинарски сайта

Два съветски новинарски уеб страницата и уеб страница на група за правна помощ, подкрепена от водещ критик на Кремъл, стопираха работа, откакто управляващите ги блокираха, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Уебстраниците на „ Откритие медиа “ и „ МБХ медиа “ оповестиха, че приключват работа, базирайки се на това, че техните уеб сайтове са били блокирани поради хипотетични връзки с организации, оповестени за „ нежелани “ в Русия – етикет, който излага членове, поддръжници и сътрудници на избрани организации на наказателно гонене.

И трите наранени институции са подкрепени от Михаил Ходорковски, съветски магнат, който се мести в Лондон след десетилетие, прекарано в пандиза в Русия, по обвинявания, необятно обсъждани като политическо възмездие поради оспорването на ръководството на президента Владимир Путин. Руските управляващи оповестиха редица организации, свързани с Ходорковски за „ нежелани “.

От „ Откритие медиа “ обясниха, че са получавали средства от магната, само че в никакъв случай не са работили с „ нежелани “ организации. Подобно бе изказването и на „ МБХ медиа “. Адвокат Анастасия Буракова, която е работила с групата за правна помощ „ Правозащита откритки “, разяснява, че за нея не е имало различен вид, с изключение на да бъде закрита.

Независими медии, публицисти, последователи на опозицията и деятели за правата на индивида в Русия са изправени пред засилен напън преди парламентарните избори на 19 септември, които се считат за значима част от напъните на Путин да укрепи ръководството си преди вота за президент през 2024 година.

68-годишният водач към този момент прокара конституционни промени, които евентуално биха разрешили да задържи властта най-малко до 2036 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР