Два руски изтребителя Су-27 са действали небезопасно и непрофесионално при

...
Два руски изтребителя Су-27 са действали небезопасно и непрофесионално при
Коментари Харесай

САЩ: Руските Су-27 прехванаха непрофесионално нашия В-52Н

Два съветски изтребителя Су-27 са работили " небезопасно и непрофесионално " при прехващането на американски бомбардировач В-52Н над Черно море, съобщи командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка, представено от ТАСС.

Инцидентът станал на 28 август. Същия ден подобен американски бомбардировач прелетя над България. Възможно е тъкмо той да е бил прехванат от съветски изтребители над Черно море. " Пилотите на два съветски Су-27 прехванаха бомбардировач B-52 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, който изпълняваше планувана интервенция над интернационалните води в Черно море. Руските водачи летяха небезопасно и непрофесионално, като пресекоха няколко пъти [траекторията на полета на американския бомбардировач на разстояние] в границите на 100 фута (около 30 метра - бел. ТАСС) от носовата част на B-52 на една и съща [с него] височина и при потребление на форсиране, вследствие на което се създаваше турбулентност и се ограничаваше способността на В-52 да маневрира ", настояват американските военни.

" Подобни дейности усилват вероятността от сбъсък във въздуха, те са нецелесъобразни и несъвместими с положителното летателно майстроство и с интернационалните правила за полети ", счита командващият  Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка военачалник Джефри Харигиан, чиито думи се цитират в прессъобщението.

Както бе обявено по-рано от съветския Национален център за ръководство на защитата, съветските Су-27 са били вдигнати в петък да прехванат американски бомбардировач В-52Н над Черно море. Въздушната цел, която се приближавала към съветската граница, била открита над неутрални води. Центърът разясни, че " екипажите на съветските изстребители се доближили на безвредно разстояние към въздушния обект и го разпознали като стратегически бомбардировач на Съединени американски щати В-52Н ". Те не позволили нарушаване на границата, отбелязва командването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР