Два пъти сезирал прокуратурата за Георги Семерджиев бившият шеф на

...
Два пъти сезирал прокуратурата за Георги Семерджиев бившият шеф на
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ два пъти сезирал прокуратурата за Семерджиев

Два пъти сезирал прокуратурата за Георги Семерджиев някогашният началник на КАТ-София Тенчо Тенев. Това стана ясно от негово изявление пред NOVA.

„ Георги Семерджиев е бил спиран на два пъти за нарушавания от чиновници на Пътна полиция за интервала от 2014 до 2019 година. И в двата случая материалите са предадени на прокуратурата “, уточни той. Думите му идват ден, откакто служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че
Тенев е измежду десетимата началници, които не са оказали задоволителен надзор
над чиновниците си по случая „ Семерджиев ”.

„ Министерство на вътрешните работи е йерархична конструкция, в която на разнообразни равнища се управлява работата на чиновниците. Когато има подобен проблем има директни началници, които дават отговор за дейностите на тези чиновници. Затова не съм склонен с изказванията на вътрешния министър “, акцентира Тенев.

„ От 2011 до 2013 година Семерджиев е спиран доста пъти от чиновници на Пътна полиция да кара автомобил без брошура. Защо тогава – в този интервал, не му е предявено обвиняване и материалите не са изпратени в прокуратурата. Попитайте министъра кой е бил шеф на отдел „ Пътна полиция ”? Не съм бил аз. От 2014 до 2019 година шеф на този отдел бях аз. През 2014 година изпратихме материали на прокуратурата. Наши чиновници са му писали актове за шофиране без брошура. През 2016 година също има изпратени материали на обвиняването за същите прегрешения ”, уточни някогашният началник на КАТ-София.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР