Два от гигантите на Уолстрийт - Goldman Sachs и JP

...
Коментари Харесай

JP Morgan и Goldman Sachs откриха сезона на отчетите с добри резултати

Два от колосите на Уолстрийт - Goldman Sachs и JP Morgan, разгласиха положителни финансови резултати за второто тримесечие. И двете банки регистрират съществени облаги за интервала, които надвишават упованията на анализаторите, само че по разнообразни аргументи. Печалбата на Goldman се дължи на мощните резултати в капиталовото банкиране на фона на постоянен IPO пазар. Докато облагите и приходите на JPMorgan Chase надминаха упованията, защото банковият колос освободи към 3 милиарда $ капитал, заделен за неприятни заеми.

Приходите на две от най-големите банки в света получават инерция от активността към обработването на корпоративни покупко-продажби, тъкмо когато приходите от търговия спадат от рекордните равнища. И двете банки на Уолстрийт във вторник регистрираха повишаване на таксите от съвещания по отношение на корпоративни придобивания и първични обществени предлагания през второто тримесечие, което спомогна за компенсиране на намаляващата възвръщаемост от търговия с облигации и акции.

JPMorgan разгласи рекордни доходи от световни такси за капиталово банкиране от 3.6 милиарда $, до момента в който приходите от такси на Goldman от 3.6 милиарда са покрай рекордните 3.7 милиарда доходи от такси през първите три месеца на 2021 година за банката.

Като цяло чистата облага на JPMorgan се удвоява в съпоставяне със същия интервал през предходната година до близо 12 милиарда $. Приходите се намаляват с 8% заради по-ниските лихвени проценти, слабото търсене на заеми и забавянето на търговията. Постъпленията на Goldman нарастват с 16% спрямо предходната година до 15.4 милиарда $, което изненадва анализаторите, които чакаха спад и отразяват мощното показване звеното за ръководство на активи в допълнение към приходите от корпоративни покупко-продажби. Чистата облага на Goldman Sachs за второто тримесечие e 5.5 милиарда $.
Очакванията за стопанската система и инфлацията
На фона на положителните резултати множеството анализатори се вълнуваха от упованията на двете банки за развиването на възобновяване и заплахата от покачването на инфлацията. Според изпълнителния шеф на Goldman Sachs, Дейвид Соломон, стопанската система се усъвършенства и упованията за бъдещето са по-добри спрямо три месеца по-рано. Той е на мнение, че преодоляването на пандемията би трябвало да бъде приоритет, защото е по-голяма опасност за икономическата интензивност от инфлацията и прегряването на стопанската система.

" Преди три месеца загатнах опасенията си по отношение на вероятността за прегряване на американската стопанска система. Но неотдавнашните мнения на Федералния запас демонстрират, че централната банка е фокусирана върху този риск, което поддържа нашето икономическо мнение, че инфлационният напън може да бъде временен и по-късно произлизащите от това опасности могат да бъдат съответно ръководени ", показа Дейвид Соломон пред вложители след доклада. " Оттук нататък оставам угрижен за вероятността за възобновление на пандемията. Вариантът Delta, в случай че се популяризира по-нататък, би могъл да провокира политически дейности, които да забавят икономическия напредък (ограничителни мерки). Вече следим това тук-там като Хонконг и Австралия, а евентуално и в някои елементи на Европа. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР