Два опита за самоубийство е правил 31-годишният Александър Пашов, обвинен

...
Два опита за самоубийство е правил 31-годишният Александър Пашов, обвинен
Коментари Харесай

Съпругът, обвинен за убийството на Фанка, се опитал два пъти да се самоубие


Два опита за самоубийство е правил 31-годишният Александър Пашов, упрекнат за гибелта на жена си Фанка. Тялото на 28-годишната жена беше намерено в зарязан гараж в село Пъдарско след двудневно търсене от полицията в Раковски. Тя изчезна на 25 ноември на път за работа към Индустриалната зона в Стряма, осведоми " 24 часа ".

Пашов се изправи пред Пловдивския областен съд и изиска по-лека мярка, само че магистратът Иван Бонев го остави за непрекъснато в ареста.

Прокурорът Димитър Морев посочи, че Пашов е прикрил следите от закононарушението. По думите му при по-лека мярка може да извърши друго закононарушение. " Става въпрос за тежко съзнателно закононарушение, за което се плануват от 10 до 20 години затвор ", сподели обвинителят. Той посочи, че към момента прецизират по какъв начин се е стигнало умисъла за осъществяване на закононарушението. Според Морев Фанка е напуснала фамилното жилище и не е полагала грижи за двете си деца.

" Налице са задоволително данни, че моят доверител е осъществил закононарушението, само че изрично не съм съгласна, че има заплаха да се укрие или да извърщи друго ", сподели юрист Анастасия Будакова.

Според хора от селото Александър бил доста ревностен, а и се страхувал, че Фанка ще му вземе децата - момиче на 8 и момче на 14. След раздялата те живеели при него. В Пъдарско са уверени, че убийството е планувано - мъжът си купил револвер преди няколко месеца и се учил да стреля в гората.

В правосъдната зала е и бащата на Александър. " Голяма пакост ", сподели само родителят Алекси.

Определението на Окръжния съд може да бъде протестирано на 6 декември пред Апелативния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР