Два областни щаба обявиха, че няма да разкрият самостоятелни COVID-болници.

...
Два областни щаба обявиха, че няма да разкрият самостоятелни COVID-болници.
Коментари Харесай

Русе и Кюстендил бойкотират Ангелов за COVID-болниците

Два регионални щаба оповестиха, че няма да разкрият независими COVID-болници. Инициативата за основаването им е на здравния министър Костадин Ангелов. Преди три дни той разпореди във всеки регионален град да бъде обособена най-малко една болница напълно за пациенти с ковид и най-малко една за пациенти без вируса. До края на актуалната седмица регионалните шефове би трябвало да му отговорят кои тъкмо заведения са избрали.

В Русенска област е невероятно да се обособи болница за лечение единствено на пациенти с коронавирусна зараза, стана ясно обаче през днешния ден на съвещание на регионалния щаб. И двете академични лечебни заведения нямат нужните лекари за задачата. „ В " Канев " над 20%, в " Медика " над 10% - заболели и под карантина медицински личен състав. Невъзможно е прехвърлянето на медицински фрагменти, това е ясно. Взехме решение да няма  чиста COVID-болница, само че ще имаме две половин лечебни заведения с Коронавирус “, съобщи искрено зам. регионалният шеф Свилен Иванов, представен от БНР. И разясни, че сега лечебните заведения в региона разполагат по предел с 329 кревати, само че лекуват 405 пациенти.

Аналогична вест долетя и от Кюстендил. Областният спешен щаб реши, че трите многопрофилни лечебни заведения в региона не престават да работят в същия режим, както до момента. Няма да се прави метаморфоза на мрежата за отделяне на COVID-болница. Решението е взето единомислещо от щаба и е съобразено с потенциала и спецификата на здравната система в региона.

 

ОТ ДОМА

Пловдивският кмет Здравко Димитров ще продължи да умува от вкъщи върху преобразуването на " Свети Мина ". Днес той излезе от болница след лекуване на ковид. Ще продължи да се грижи за положението си от къщи. Очевидци оповестиха, че е измършавял с 20 към кг. Миналата седмица на стълбите пред болница " Пълмед ", където се лекуваше, министър председателят Борисов му спретна рандеву - оперативка. На нея двамата дадоха обещание градът да разкрие бързо COVID-болница, като точно за задачата се преструктурира " Свети Мина ".

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР