Два международни консорциума - от САЩ и Великобритания, планират да

...
Два международни консорциума - от САЩ и Великобритания, планират да
Коментари Харесай

Петков: САЩ и Великобритания вливат 1 милиард долара у нас

Два интернационалните консорциума - от Съединени американски щати и Англия, възнамеряват да влагат 1 милиард $ в България. Инвестициите ще са в планове за произвеждане на чиста сила, различни доставки на газ, сигурност на електроснабдяването и развиване на нуклеарната енергетика. Министерство на енергетиката и вложителите подписаха меморандум за съгласие. Премират Кирил Петкова разяснява:

" В самото писмо за желание беше ясно маркирано: британски и американски вложители. Те са лимитирани и ясно рестректирани от закона на Америка против корупция, тъй че ето какво значи когато почнем да почистваме нашата страна, с нулева приемливост към корупцията, огромни вложители с над един милиард $ подготвени да влагат и да дадат в нашата страна ".

От своя страна, министърът на енергетиката Александър Николов съобщи, че подписването на меморандума идва и след визитата на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически сътрудници на страната ни, които са потърсили държавното управление:

" Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и макар този риск, държавното управление съумява да притегли вложител, мисля, че това към този момент е ясна препоръка за метода, по който наподобява страната ни сега на равнище администрация и ръководство ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР