Два ключови обекта в София за българското председателство на Съвета

...
Два ключови обекта в София за българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Два ключови обекта няма да са готови за европредседателството

Два основни обекта в София за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз следващата година няма да бъдат изпълнени в точния момент. Директната връзка от летището към града, която Министерството на превоза сега построява, няма да е подготвена в период. Причините за забавянето на градежа ѝ са отчужденията на парцели и изтеглянето на европредседателството с половин година поради Брекзит, заяви Mediapool, базирайки се на отговор от министерството.

За изтеглянето на европредседателството се знае от предишния юли, а по контракт построяването на 1100-метровата връзка, в която влиза естакада с дължина 372 м, би трябвало да продължи 1 година и 10 месеца. На процедура планът би трябвало да е приключен за срещата на върха на Европейския съюз през май следващата година.

Ремонтът на бул. "България " пък въобще не е започван и не е ясно по кое време ще се състои, макар че в този момент трябваше да завършва. През март Столичната община разгласи социална поръчка за реконструкцията на пътната артерия от НДК до Околовръстния път на София и на бул. "Даскал Стоян Попандреев " от Околовръстното до моста на река Боянска при резиденция "Бояна " с вярата, че държавното управление ще отпусне нужните за задачата 13 млн. лева Пет месеца по-късно обаче стана ясно, че сумата няма да бъде обезпечена и общината изостави концепцията за ремонт там.

От "Московска " 33 не знаят по кое време може да стартира ремонтът на бул. "България ", защото не знаят от кое място ще пристигна финансирането му. Пред вестник "Сега " зам.-кметът по превоза на София Евгени Крусев съобщи, че е допустимо сумата да бъде включена в бюджета на общината за 2018 година, само че към момента не може да се каже, защото занапред се взема решение по какъв начин ще бъде и разпределен той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР