Два испански изтребителя са излетели тази сутрин от базата в

...
Два испански изтребителя са излетели тази сутрин от базата в
Коментари Харесай

Испанските изтребители излетяха заради провокация над Черно море

Два испански изтребителя са изхвърчали тази заран от базата в Граф Игнатиево по разпореждане от центъра за ръководство в Торехон, Испания. Самолетите са изпълнили задача, поради записана интензивност в източната част на охранявания периметър, след което са се върнали назад, оповестява БНР. Няколко часа по-късно 4-те юрофайтъра бяха сертифицирани на публична гала за взаимния " Еър полисинг ", който ще извършват с българските дежурни изтребители МиГ- 29 до 31 март.

В същото време стана ясно, че българите в българската батальонна група, която ще се построява поради рецесията в Украйна ще бъдат 70-80 на 100. Това разгласи в Брюксел военният министър Стефан Янев, който е на среща със своите сътрудници от НАТО. Това значи, че сигурно в нея ще има освен техника, само че и жива мощ от съюзнически страни.

Основните ни старания са за повишение на потенциала, готовността и оперативната съгласуемост на българските въоръжени сили. Това, което споделя НАТО – разполагане на бойни групи по Източния фланг, ние в България ще го създадем въз основата на български подразделения, български пълководец, българско командване и присъединяване на други сили от страните членки на НАТО”, разгласи още Янев пред камерата на
Военният министър осведоми, че следва идната седмица, в границите на учения, в България да дойде нов американски контингент от 100-150 военнослужещи, с бойна техника до 15 бронирани машини, който ще организира тренировки на полигон Ново село.

Особеностите на този контингент е, че той ще бъде от рота " Страйкър ". " Рота " Страйкър ", което звучи като ударна група, само че по този начин се споделя техниката, която употребяват ", посочи военният министър и напомни, че имаме съглашение за партньорство и засилени тренировки със Съединени американски щати и въз основата на това съглашение действат и взаимните оборудване в Ново село.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР