Два индийски слона са най-новите попълнения в столичния зоопарк. Животните

...
Два индийски слона са най-новите попълнения в столичния зоопарк. Животните
Коментари Харесай

Два индийски слона са най-новите попълнения на столичния зоопарк

Два индийски слона са най-новите попълнения в столичния зоопарк . Животните са пристигнали от зоологическата градина в Аугсбург, осведоми Българска национална телевизия.

Слоновете са женски и носят имената Фрося и Луиза. Те бяха разтоварени с кран в новия им дом в зала " Гиганти " на столичния зоопарк. Животните бяха пуснати първо във вътрешните им пространства, където ще прекарат прочут интервал на адаптация.

Двете слоници стават част от зооколекцията на Софийския зоопарк след решение на Европейската племенна книга за азиатските слонове.

И двата слона са извънредно умни и се отличават с ярка характерност, показват от столичния зоопарк. Те обичат водата, да си играят с автомобилни гуми и да вършат кални и прашни бани.

В обновените заграждения за слонове в зала " Гиганти " са обезпечени условия за развъждането им съгласно техните привички - има басейни във външните заграждения, сенници, високо сложени хранилки и уместно средово обогатяване като специфична железна топка за слонове, гуми, дънери и пясък.
 Двугърба камила е най-новият жител на столичния зоопарк
Двугърба камила е най-новият жител на столичния зоопарк

Животното е пристигнало от зоологическа градина в Унгария
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР