Два дни траур заради кончината на Патриарх Неофит. Но българинът има

...
Два дни траур заради кончината на Патриарх Неофит.
Но българинът има
Коментари Харесай

Лицемерието на траура 


Два дни печал поради кончината на Патриарх Неофит.

„ Но българинът има потребност от Бог “, приказва от бтв говорителката Виктория, чийто посетител Веселин Методиев я репликира обаче, че не е доста сигурен в това, и пита – кой се моли всеки ден, аз не го върша да вземем за пример и се срамя от това…

Вместо да задълбочи този откровен анонс към нахлуване в този същински диалог за вярата, говорителката Виктория внезапно прекъсва, тъй като пред църквата спрял автомобила със синята лампа, от който слиза Николай Денков.

Преди това вицепрезидентът Илиана Йотова пък ломоти по какъв начин получавала за всеки празник поздравления от патриарха и „ ще си ги вардя за цялостен живот “, оффффф!

Мария Габриел се увила в черен погребален шал, който ще задуши жирафската и шия, Радев разкривен седи обтегнат до момента в който му връзват на бицепса лента с българското знаме и вика пред дръжките на микрофона по какъв начин още помнел по какъв начин патриарха го благословил още при първата му претендент президентска акция. Не споделя обаче, че Велислава Дърева ги закара двамата с Деса по дънки, рано рано утрин, да ги благословял патриарха, щото те по този начин желали.

Тагарев със стиснати джуки се здрависва с президента, до момента в който мисли ще остане ли, аджеба, министър, а всите митрополити до момента в който натътрузени с тежките златни корони показват сякаш тъга, калкулират под короните кой от тях ще додрапа в отвратителната война, която следва – какъв да е новият патриарх…

Всичките се надпреварват в тв ефира да изясняват какъв брой мил и добър бил патриарх Неофит. Не го познавам, не знам. Ама не съм забелязала Църквата да се е трансформирала под неговото ръководство.

Не съм съзряла Църквата да се е доближила до миряните, до българите. Не съм усетила човещина, състрадание, състрадателност от същата тая Църква към българите.

Към Властта – да! Имаше и време в което митрополитите дори загатваха в службите си името и на „ Светията “ Бойко Борисов.

Всичко, което тече през тези два дни е – Лицемерието на траура.

Лицемерие.

Излъчвано по тв приемника.

Няма по-голямо двуличие от това по време на заупокойната молитва бтв да прекъсне за реклами, с цел да ни натрапи капки за нос, или шампоан срещу пърхут.

Няма по-голямо двуличие от всичките в Храма, пристигнали с лимузините, които са на светлинни години от молитва, от примирение и от Вяра. За обич, дори не загатвам.

Клоуни нещастни, подправено играещи съкрушени.

Вярата не е Патриарха. Вярата е нещо напълно друго, което няма лице, нито прави от някого кумир.

Вярата не е Църквата. Вярата е нещо друго от лицемерието на Църквата, което се е настанило по нашите ширини.

Църквата с нищо не доближава народа до вярата в Бог тук, на тази територия, тъкмо противоположното – държи се като притежател на отдалечена от миряните фракция, в която тези, които би трябвало ВСЕКИ ДЕН, ВСЕКИ МИГ да бъдат до миряните, живеят освен небогоугодно, само че и отблъскващо лъстиво.

Бог да елементарни Патриарх Неофит!

Нагледахме се два дни на Лицемерието на траура. Демонстриран от първенците на страната и църквата, които още от довечера ще минат към същинските си настройки – да калкулират кой, по какъв начин и по какъв метод да се пробута по напред в борбата за нов патриарх и кой по какъв начин да осребри Властта.

Толкова.

Амин.

Веселина Томова

afera.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР