Два дни след взрива, засегнал Кримския мост, Русия нанесе най-мащабните

...
Два дни след взрива, засегнал Кримския мост, Русия нанесе най-мащабните
Коментари Харесай

Руските атаки: Най-малко 83 изстреляни ракети, поне 10 жертви и близо 60 ранени


Два дни след гърмежа, засегнал Кримския мост, Русия нанесе най-мащабните си по територията на Украйна от началото на войната. Ударени бяха в цялата страна – от Харков, Днипро и Запорожие, през Лвов, до границата с Полша, и столицата Киев.

Украинските управляващи оповестяват за минимум 83 изстреляни ракети, най-малко 10 жертви и близо 60 ранени.
Русия нанесе серия от офанзиви върху Украйна
Снимка: bTV

За първи път беше ударено сърцето на украинската столица – Шевченкивският регион. Кметът Виталий Кличко призна за изумени сериозни обекти. Ракети попадднаха още в пешеходен мост, в музей, в университет, в парк и в постройката на немското консулство, което не действа.

„ Те имат две цели – енергийните ни обекти и хората! Искат безпорядък и суматоха, по този начин са избрали часа и местата, че да нанесат допустимо най-вече вреди “, съобщи.

През деня поданици на столицата, укрили се в метрото, поддържаха духа си с национална ария.

Русия съобщи, че задачите й са били командни пунктове на противниковата войска и енергийна и информационна инфраструктура. Не беше прикрито, че бомбардировките са в отговор на офанзивата против Кримския мост.
Русия нанесе серия от офанзиви върху Украйна
Снимка: bTV

„ Днес съветските въоръжени сили нанесоха огромни удари против командни пунктове на украинската войска и енергийни и информационни структури. Целта беше реализирана – всички набелязани обекти бяха изумени “, сподели Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата.
Русия нанесе серия от офанзиви върху Украйна
Снимка: bTV

свика съвета за национална сигурност, който да разиска гърмежа на Кримския мост. Той упрекна Украйна в опити и за други терористични офанзиви, в това число против газопровода „ Турски поток “, „ Ако опитите за осъществяване на терористични актове на наша територия продължат, съветският отговор ще бъде недопечен и ще дава отговор на мащаба на съответната опасност “, сподели съветският президент.

Колегата му Лукашенко съобщи, че разполага беларуски войски по границата с Украйна поради опасността от Киев и Запада.

Европейският съюз осъди съветските ракетни офанзиви против цивилни като „ военно закононарушение “. Утре водачите на Г-7 ще заседават незабавно посредством видеовръзка, в която ще се включи и украинският президент.

Вашингтон пък прикани американските жители да изоставен Украйна. Кишинев извика съветския дипломат в страната за съвещания. Причината е, че съгласно Молдова три от изстреляните от Черно море съветски ракети са нарушили въздушното й пространство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР