Два дни след като опроверга новината на Fox news за

...
Два дни след като опроверга новината на Fox news за
Коментари Харесай

Семействата на американските дипломати напускат Киев

Два дни откакто опроверга новината на Fox news за евакуация на американското посолство в Украйна, през днешния ден Държавния департамент удостовери, че семействата на всички чиновници на посолството в Киев стартират поетапно да се връщат в САЩ на фона на опасенията от съветска инвазия, съобщи Асошиейтед прес.

Департаментът съобщи, че всички близки на чиновници на посолството в Киев следва да изоставен Украйна и че всички чиновници на посолството, които не извършват функционалности от първостепенна значимост, могат да изоставен Украйна на държавни разходи.

Държавният департамент акцентира, че американското посолство в Киев ще остане отворено и че не става дума за евакуация. Това решение бе премисляно известно време и не следва да бъде тълкувано като понижаване на поддръжката на Съединени американски щати във връзка с Украйна, обявиха американски представители.

" Ситуацията в областта на сигурността, изключително по продължение на украинските граници, в окупирания от Русия Крим и в следения от Русия Донецк е непредсказуема и може да се утежни всеки миг. Американските жители в Украйна би трябвало да имат поради, че възможна съветска военна интервенция във връзка с Украйна съществено ще засегне опцията на американското посолство да дава консулски услуги и подпомагане на американски жители, които напущат Украйна ", се споделя в изказване на Държавния департамент, съобщи Франс прес.

Държавният департамент насочи предизвестие към американските жители да се въздържат от пътувания до Украйна и Русия поради заплахата от възможна съветска инвазия на Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР