Два български продукта бяха отличени с три звезди на тазгодишните

...
Два български продукта бяха отличени с три звезди на тазгодишните
Коментари Харесай

Българска извара от козе мляко оценена с три звезди от Great Taste Awards


Два български продукта бяха отличени с три звезди на тазгодишните международни награди за усет . Мед получи 2 звезди, а с по една могат да се похвалят 8 български продукта

Журито за установяване на оценките са подбрани критици, готвачи, ресторантьори, производители, нутриционисти и публицисти, които правят оценка хиляди артикули от целия свят.

В изданието за 2022-ра са взели участие 14 200 продукта, от които единствено 200 са получили оценка 3 звезди.

(Всички български участници, отличени на Great Taste, можете да откриете.)



" Международните специалисти дадоха три звезди за изварата от козе мляко " Хармоника ", а с по една бяха отличени още два продукта с българската марка – лимонада и солети от лимец, означи пред Радио София Любомир Ноков ( ), съосновател на едноименната компания производител - От 2017 до момента имаме общо 12 звезди за 10 разнообразни артикул. "

Той описа по какъв начин е почнал дружно със своите съидейници да си сътрудничи с фермери и да работят върху подобряването на усета.

" Искахме да развенчаем мита, че вкусното не е здравословно. За това време разбрахме какъв брой доста от настоящите международни рецесии са свързани с храната, земеделието, климата. Хубаво е, че от ден на ден хора обръщат внимание на метода на производството и на това какво употребяват. Качеството е търсено - било поради дребни деца, било поради здравословно или други тестване ", означи Ноков.

По думите му някои хора са подготвени да дадат и повече пари за вкусна и качествена храна, други – за колата си – всичко е въпрос на цели и просвета.

Чуйте диалога на Катя Василева.

По обявата работи: Георги Нейков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР