Два автомобила, натоварени с общо 21 кубически метра незаконна иглолистна

...
Два автомобила, натоварени с общо 21 кубически метра незаконна иглолистна
Коментари Харесай

Горски предотвратиха кражба на дървесина в Санданско и Елешница

Два автомобила, натоварени с общо 21 кубически метра противозаконна иглолистна строителна дървесина, задържаха чиновници от мобилно контролно звено на ЮЗДП и „ ДГС Елешница ”. Нарушението е разкрито на 11 октомври, към 20.30 часа, в землището на с. Елешница. При инспекцията се установи, че колите „ Газ – 53 ” с рег. № Е 2265 КТ и „ МАН ” с рег. № Е 4200 ВК транспортират дървесина без превозен билет и контролна горска марка.

След потърсено подпомагане от страна на РДГ Благоевград транспортните средства и товарът са арестувани в базата за предпазване на иззети материали в гр. Разлог. Автомобилите са благосъстоятелност на дърводобивна компания от района.

Незаконна сеч на 32 броя дъбови дървета в държавни горски територии в землището на с. Кръстилци разкриха чиновници на „ ДГС Сандански ”. При инспекция на 12 октомври след сигнал и незабавна реакция на горските чиновници на място е хванато лице сега на осъществяване на сечта. Нарушителят почиствал аграрни парцел с издадено позволение от общината за унищожаване на 5 дървета, като в това време нелегално отсякъл 8 кубически метра дърва за огрев от прилежащите държавни гори. По случая е формиран констативен протокол и акт за открито административно нарушаване. Дървата са арестувани и превозени до базата за предпазване на иззети материали в гр. Петрич.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР