Дурианът, наричан краля на плодовете, вирее в Югоизточна Азия и

...
Дурианът, наричан краля на плодовете, вирее в Югоизточна Азия и
Коментари Харесай

Миризливият дуриан е мощен афродизиак

Дурианът, именуван „ краля на плодовете ”, вирее в Югоизточна Азия и е прочут със зловонието си. Заради своята нетърпима миризма той е неразрешен на доста обществени места в азиатския континент, като даже има възбрана за преместването му в публичния превоз.

Преди няколко години цялостен университет в Австралия беше евакуиран поради мощния му и изострен аромат.

Малцина обаче знаят, че този смрадлив плод има качества на мощен афродизиак . Смята се, че оказва незабавно деяние върху либидото на оня, който го употребява. Чувственото наслаждение се укрепва от богатия усет на меката му нежна сърцевина  – нещо приблизително сред яйчен крем с ванилия и папая - която е най комфортно да се изгребва с лъжица. Жителите на остров Ява имат следната сентенция: „ Когато дурианът пада, саронгите се подвигат “ (широка опасваща дреха за мъже и за жени). Поговорката вероятно е зародила, когато хората забелязали, че откакто са яли дуриан, животните съвсем постоянно се чифтосват. 

Дурианът съдържа огромно количество триптофан, който се преобразува в серотонин, хормона на щастието. Той провокира възприятие на наслада и доволство. Опитите с мишки демонстрират, че либидото на тези от тях, които били хранени с дуриан две седмици, се покачва доста, като се усъвършенства и потенциалът им за възпроизводство.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР