Дуръс. Президентът на Албания Илир Мета, заедно с министър-председателя на

...
Дуръс. Президентът на Албания Илир Мета, заедно с министър-председателя на
Коментари Харесай

Албанският президент: Горди сме с армията и полицията, които Косово има

Дуръс. Президентът на Албания Илир Мета, дружно с министър-председателя на Косово, Рамуш Харадинай, посетиха Центъра за незабавни случаи в Дурес, основан на стадион „ Нико Дована “, където се поинтересуваха за здравето и положението на жителите, които са останали без дом вследствие на земетресението, което сполетя страната, осведоми албанският интернет портал Albanian Daily News .
Президентът Мета и министър-председателят Харадинай, съпроводен от членове на държавното управление на Косово, вицепремиерът Енвер Ходжай, министърът на защитата, Рустем Бериша, министърът на превоза Пал Лекай и министърът на правораздаването Абелард Тахири също се срещнаха със специфичното формирование за цивилен изключителни обстановки, което дойде от Косово.
По време на срещата с останалите без дом поданици на Дуръс, както и с представители на Косовските сили сигурност и полицейските сили, президентът на републиката съобщи:
„ Благодаря още един път на Косово, на неговите хора и институции, на премиера Харадинай и по-специално на Силите за сигурност и полицията в Косово, които се реагираха бързо на нещастието и не престават да вършат всичко допустимо дружно с нашите сили, в помощ на нашите жители, които са претърпели тези ужасни последствия от земетресението.
Тази взаимност улесни оправянето с следствията от тази болежка. За следващ път господин министър председател, вие би трябвало да се гордеете с Косовските сили за сигурност, косовската полиция, тъй като аз съм сигурен в това, че всяка страна от НАТО ще се гордее с най-хубавото, което демонстрираха те през днешния ден, без да стопира, без да се уморят.
Чувствам се добре, когато даже нашите лични жители показват най-дълбоката и най-сърдечна признателност от целия народ за тази братска взаимност. "
Докато изпълняващият длъжността министър-председател на Косово, Харадинай означи, че: „ За мен е чест с част от кабинета, дружно с президента на република Албания Мета, през днешния ден сме в Дуръс, покрай косовската полиция и армията на Косово, армията на Албания, с цел да предоставим спомагателна поддръжка на всички, потърпевши от бедствието.
Съчувстваме на фамилиите на жертвите, ранените и потърпевшите във всички тези компликации, които Албания има и ще продължим да бъдем дружно. Господин президент, благодаря за отделеното време! "
В умозаключение президентът Мета благодари на премиера Харадинай и държавното управление на Косово за техния финансов принос от половин милион евро, наблягайки изключителната взаимност на косовските албанци и бизнесмени.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР