Думите не стигат, за да опишат това кулинарно изкушение, трябва

...
Думите не стигат, за да опишат това кулинарно изкушение, трябва
Коментари Харесай

Лазаня с шунка и гъби

Думите не стигат, с цел да опишат това кулинарно прелъщение, би трябвало да го опитате сами, с цел да разберете за какво сме влюбени в италианската кухня

Необходими Продукти

● кори за лазаня - 12 бр.
● домати - 7 - 8 бр.
● лук - 1 глава
● чесън - 1 филиз, свеж
● гъби - 400 г

за бешамела


● прясно мляко - 1 л
● брашно - 4 с.л.
● масло - 100 г

за гарниране


● шунка - 300 г
● кашкавал - 250 г
● копър
● магданоз
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в малко лой. Към тях прибавете обелените и нарязани домати (5-6 бр). Прибавете сол на усет, щипка захар и оставете да се задушат, до момента в който останат съвсем на лой.

След това се прибавят нарязаните на филийки гъби. След няколко минути свалете тигана от котлона.

В тенджерка разтопете маслото. Към него прибавете брашното, разбъркайте и налейте млякото. Прибавете сол и черен пипер на усет. Оставете соса да ври няколко минути, до момента в който се посгъсти (не много).

Пригответе си правоъгълна тава. Сипете малко от бешамела. Подредете 4 кори и изсипете 1/2 от доматения сос. Поръсете с нарязаната на кубчета шунка и изсипете другата половина от соса.

Поставете други 4 кори. Изсипете 1/2 от бешамела и поръсете щедро с 1/3 от настъргания кашкавал. Отгоре поръсете с нарязани зелени подправки и поставете последните 4 кори. Изсипете останалия бешамел и поръсете с кашкавал.

Печете на 180 градуса за към 20 минути. Извадете и от горната страна наредете останалите нарязани на колелца домати. Поръсва се с останалия кашкавал и зелени подправки. Върнете във фурната за още 15-20 минути. Оставете лазанята леко да охлади и сервирайте.

Лазанята с шунка и гъби е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР