Думата омлет най-вероятно ви напомня за бързо и лесно ястие,

...
Думата омлет най-вероятно ви напомня за бързо и лесно ястие,
Коментари Харесай

Тайните на класическия френски омлет

Думата омлет най-вероятно ви припомня за бързо и елементарно ядене, което приготвяте, когато не сте сготвили нищо съществено. Френският омлет обаче е много по-изискан и без проблем може да ви извади от обстановка даже и пред посетители.

Ако знаете тънкостите за приготвянето му, никой няма да каже, че сте забъркали небрежно няколко яйца, а в противен случай - всеки ще ви моли да издадете тайната за приготвянето му.

Ето и по какъв начин да се справите без проблеми и терзания и да приготвите съвършен типичен френски омлет.

На първо място по значимост е тиганът - би трябвало да изберете подобен с незалепващо покритие, тъй че да извадите омлета си с съвършена форма, а не залепнал, раздран и на трохи. За приготвянето на типичен френски омлет са ви нужни три яйца, сол, масло и черен пипер. По собствен усет, преди да стартира навиването на рулото, всеки може да постави подправки или добавки - каквито желае - тук подобаващи са кашкавал, сирене, салам, гъби, маслини, босилек, магданоз, риган и така нататък

В купа разбивате яйцата дружно със солта и черния пипер. Не използвайте миксер, само че се уверете, че яйцата и по-специално белтъците им са съвършено разрушени.

 Тайните на класическия френски омлет

Маслото се загрява в тигана и сега, в който стартира да образува пяна, може да добавите яйцата. Внимавайте да не прегорите маслото в това време. Ако не сте сигурни в бързината си, може да опитате като начинаещи на по-слаб котлон. По истинска рецепта обаче този омлет се подготвя на мощен котлон и с изключителна експедитивност и сръчност.

В момента, в който сипете яйцата, би трябвало да започнете да разбърквате сместа с шпатула за към минута или до момента в който забележите, че изпод към този момент се получава пласт като на палачинка, само че от горната страна към момента има рохка течност. Не бъркайте мощно и дълго време, тъй като тогава ще се насладите на вкусни бъркани яйца, а не на стремежи френски омлет.

Следващата стъпка е да навиете омлета на руло. Когато видите, че от долната страна яйцата са стегнали, стартирате леко да навеждате тигана на една страна, като че ли желаете да изсипете омлета, само че с шпатула подхващате края, който излиза от тигана, и го обръщате към средата на омлета. Това придвижване се повтаря още един път, тъй че рулото да стане на три пласта.

 Тайните на класическия френски омлет

За още по-изкушителен тип и мирис, откакто сте изпълнили всички изредени стъпки и омлетът ви е подготвен да бъде трансфериран в паница и сервиран на гостите ви, може да го намажете от горната страна леко с разтопено масло с билки.

Веднъж овладели техниките за подготвяне на френски омлет, в никакъв случай повече няма да се притеснявате, че не можете да предложите изтънчено ядене на вашите непредвидени посетители.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР