"Думата "бедност" е относителна. Има няколко институции определят линията на

...
"Думата "бедност" е относителна. Има няколко институции определят линията на
Коментари Харесай

Каролев сензационно: Няма бедност в България, много малко са бедните

"Думата "бедност " е относителна. Има няколко институции дефинират линията на беднотия - Световната банка и Европейската статистическа работа ", по този начин икономистът Владимир Каролев стартира собствен коментар в утринния блок на Нова телевизия.

"Когато гледаме техните интернационалните проучвания, ще забележим, че данните на КНСБ въобще не са правилни. Например в България през 2018 година работещите небогати сред 18 и 64 години са 10,1% по отношение на 9,4% приблизително за Европейския съюз ", отсече той.

"Според Световната банка пък в случай че живееш с под 54 $ дневно си безпаричен.

Но желая да кажа, че това не значи да го обърнеш в левове и да получиш 86 лв. дневно. Те имат поради каква е инфлацията за една страна.

Много малко са действително бедните хора в България - това са хора на минимални пенсии и нямат фамилии, които да ги поддържат или хора с толкоз ниска подготовка, че не могат изобщо да си намерят работа ", разяснява Каролев.

"Бедност не може да се бори посредством преразпределение. Бедност се бори с подготовка и обучение ", безапелационен бе той.

"Хората, които са в действителност доста небогати в България, съгласно Световната банка, са 1,9%. А в Румъния са 5%. Тоест у съседката ни казуса е много по-силен ", заключи Каролев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР