Духовният водач на православните християни в света призова за отваряне

...
Духовният водач на православните християни в света призова за отваряне
Коментари Харесай

Духовният водач на православните християни Вартоломей Първи призова за отваряне на хуманитарни коридори в Украйна

Духовният лидер на православните християни в света прикани за отваряне на филантропични коридори в Украйна, като съобщи, че в страната се разиграва " човешка покруса ", съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4577
Вселенският патриарх Вартоломей Първи приказва в събота вечерта в Истанбул по време на среднощната литургия, отдадена на възкресението на Исус Христос, преди православния Великден.

" Да помолим Възкръсналия Спасител тази година Великден да бъде тласък за отваряне на филантропични коридори, безвредни пътища към в действителност безвредни зони за хилядите хора, обкръжени в Мариупол, цивилни, измежду които ранени, възрастни хора, дами и доста деца ", сподели Вартоломей Първи.

" Същото се отнася и за всички останали райони на Украйна, където се разиграва неописуема човешка покруса ", уточни той.

Базираният в Истанбул нравствен лидер на православните християни Вартоломей Първи е считан за пръв измежду равни измежду източноправославните патриарси. Той няма обаче властта на католическия папа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР