Дрю Хюстън, близък приятел на Марк Зукърбърг, съосновател и главен

...
Дрю Хюстън, близък приятел на Марк Зукърбърг, съосновател и главен
Коментари Харесай

Нов член в борда на директорите на „Фейсбук“

Дрю Хюстън, непосредствен другар на Марк Зукърбърг, съосновател и основен изпълнителен шеф на Dropbox, се причисли към борда на шефовете на „ Facebook “.

Вероятно този ход има за цел да подсигури гърба на Зукърбърг с още един непосредствен човек, имайки поради, че над главата му се сгъстиха тъмни облаци. Регулаторният и политическият напън над компанията пораства.

Дрю Хюстън стана съучредител на Dropbox - облачното вместилище на данни - през 2007 година, като с помощта на него компанията извърши сполучливо първично обществено предложение на акции през 2018 година.

Всъщност концепцията за Dropbox – виртуалният облак, където можеш да съхраняваш на информация и до която имаш онлайн достъп, без значение къде се намираш, хрумва на Хюстън по напълно прост мотив. Бил си не запомнил флашката с скъпи файлове, по които считал да работи, до момента в който трае шестчасовото му пътешестване с рейс от Бостън до Ню Йорк! Едва ли можете да си визиите какъв брой гневен бил на себе си, откривайки, че е не запомнил скъпата външна памет! Все отново неотдавна бил приключил компютърни науки в Масачузетския софтуерен институт и нямал самообладание да нахвърли хрумвания за бъдещи планове. Но уви, трябвало да се помири с обстоятелството, че е дразнещо заплеснат, и да намерения по какъв начин да позволи казуса, разчитайки на компютърните си умения. Така се родила концепцията за Dropbox, която по-късно самият Стив Джобс желал да купи. Дрю Хюстън обаче му отказал.

Към днешна дата Хюстън и Зукърбърг имат дългогодишно другарство, което е съответно документирано с редица общи фотоси. Зукърбърг показа приятеля си на новото занятие, наблягайки, че „ той, като водач на софтуерна компания, чиито услуги се употребяват от милиони хора и компании, може да предложи на „ Фейсбук” скъпа вероятност. Хюстън има проникновени хрумвания както за посоката, в която да се развиват технологиите, по този начин и за новата ни просвета на предложение на положителни услуги”.

През последните години в борда на „ Фейсбук” настъпиха обилни промени. Миналия октомври, след 6-годишно присъединяване в него, напусна Сюзън Дезмънд-Хелман, изпълнителен шеф на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Преди това, през април, напуснаха изпълнителният шеф на „ Нетфликс” Рийд Хейстингс и предприемачът Ърскин Боул. В същото време бе назначена Пеги Алфорд, някогашен финансов шеф във филантропската организация, известна като самодейността „ Чан Зукърбърг”, сложила си за цел да откри лекуване на всички заболявания.

Иначе в борда на „ Фейсбук” с изключение на Дрю Хюстън, Марк Зукърбърг и Пеги Алфорд влизат сгодилата се преди дни Шерил Сандбърг, предприемачът програмист Марк Андрийсън, шефът на General Catalyst Кенет Шено, съоснователят на PayPal и ръководещ сътрудник във Founders Fund Питър Тийл, както и изпълнителният шеф на Cranemere Group Джефри Зайънтс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР