Кремъл обвини френския президент Еманюел Макрон, че усилва напрежението в

...
Кремъл обвини френския президент Еманюел Макрон, че усилва напрежението в
Коментари Харесай

Кремъл обвини Макрон в повишаване на напрежението в Европа

Кремъл упрекна френския президент Еманюел Макрон, че усилва напрежението в Европа с това, което назова извънредно провокативни изказвания за Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки съветската държавната осведомителна организация РИА.

РИА цитира представителя на Кремъл Дмитрий Песков, който съобщи, че Макрон е декларирал безспорната си поддръжка за Киев и готовността си за директно френско присъединяване в спора в Украйна.

„ Трябва да кажем, че господин Макрон показва безспорна поддръжка за украинския режим и декларира, че Френската република е подготвена да взе участие директно във военния спор “, съобщи Песков пред съветски новинарски организации, представен от Агенция Франс Прес.

Френският президент разгласи „ ново съдействие “ с Киев, с „ продажбата на Мираж 2000-5 “, като образованието на украинските водачи във Франция ще стартира това лято, за те да бъдат подготвени до края на годината.

Той също по този начин уточни, че Франция е предложила да образова 4500 украински бойци на своя територия.

Френският държавен глава отхвърли, че тези ограничения са „ фактор за ескалация “. „ Да отидеш и да обучиш някого в Западната зона, която е свободна зона в Украйна, това не е експанзия “, сподели той.

Френско-руското напрежение продължи да се усилва, откогато Макрон повдигна въпроса за изпращане на френски инструктори в Украйна и не изключи опцията за изпращане на френски бойци там, отбелязва организацията.

От своя страна Кремъл съобщи, че не изключва опцията да прави удари против тези френски военни, в случай че те бъдат изпратени в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР