Дрязгите покрай предстоящата ротация оставят впечатление, че всъщност няма толкова

...
Дрязгите покрай предстоящата ротация оставят впечатление, че всъщност няма толкова
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев в Банско: Ние или ще разкъсаме мрежата, в която мафията ни е оплела, или тази мрежа ще задуши държавата.

Дрязгите около идната ротация оставят усещане, че в действителност няма толкоз огромно значение кои ще бъдат пешките на властовата дъска в ролята на министри, тъй като решенията се взимат от други хора на друго място.
Истинската тематика за България през днешния ден е разнищването на случая с убийството на Мартин Божанов.

Тя е залогът за това дали България ще продължи да се развива като демократична и правова страна. Всички приказки за конституционна промяна и правова страна катастрофират в действителността, в която Божанов е могъл да бъде брокер сред мафията и правосъдната власт само с политическа защита.

Обществото по този начин и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов. Кой е кадрувал посредством Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета. Тъкмо по тази причина продължи и варварското плячкосване и завладяване на страната точно в комфорта на безнаказаността. Затова упорствам и ще употребявам всички принадлежности, с които разполага президентската институция, този случай да бъде разнищен до дъно.
Ние или ще разкъсаме мрежата, в която мафията ни е оплела, или тази мрежа ще задуши страната. Затова е нужна непоколебима интервенция за дезинтоксикация на институции, оплетени от незаконни зависимости. Това е същински тест освен за правосъдната власт, само че и аз държавното управление и за Народното събрание. Те имат огромния късмет да изкарат България на нов път. Ако не съумеят да го създадат, това значи, че или не могат, или не желаят да се оправят с мафията.
Очаквам всички институции да си дават сметка, че в случай че и в този момент оставят този случай да бъде потулен и страната да бъде оплетена в зависимости, това ръководство не може да трае дълго.
Избухналите на всички места в Европа митинги демонстрират, че в Европейски Съюз се разминават упоритостите и опциите за решение на проблемите в земеделието. Ако Европа желае да подсигурява своята продоволствена сигурност и своята конкурентоспособност, тя би трябвало да се вслушва в гласа на земеделските стопани и да подхваща ограничения в точния момент.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР