Дружеството остава на разположение на клиентите за допълнителни разяснения по

...
Дружеството остава на разположение на клиентите за допълнителни разяснения по
Коментари Харесай

ЕРП Север продължава да актуализира данните за предоставена мощност за бизнес обекти


Дружеството остава разполагаем на клиентите за спомагателни уточнения по плана

Небитовите клиенти на Електроразпределение Север заплащат от юли тази година цена за достъп до електроразпределителната мрежа според от предоставената им мощ, а не съгласно количеството пренесена електрическа енергия. Новият метод на формиране на цената за достъп, който е одобрен от Комисията за енергийно и водно контролиране, е използван за клиентите и на трите огромни разпределителни сдружения в страната и е в сходство с най-хубавите европейски практики.

Клиентите могат по-ефективно да използват мрежовите запаси и да усъвършенстват разноските си посредством заявяване на нужния им потенциал съгласно съответните бизнес потребности. От своя страна, Електроразпределение Север има опция по-точно да предвижда нуждата от вложения в регионите със декларирана нараснала нужда от мощности.

Увеличаването на съществуващата мощ се прави според наредбите в Наредба №6, а намаляването е гратис посредством попълване и подаване на заявление до сдружението от притежателя на съответния обект. В случаите, в които за даден интервал клиентът не е консумирал електрическа енергия в обекта си, той получава фактура с калкулирана само цена за достъп до мрежата. Тази цена за достъп, присъстваща като съставен елемент във фактурата на клиента, подсигурява, че декларираният потенциал на мрежата се пази за него. Ако клиент понижи посредством заявление мощността за собствен обект, Електроразпределение Север ще има опцията да даде освободената мощ в тази част на мрежата на различен клиент, който е изискал повишен потенциал. Преустановяването на начисляване на разноски за електрическа енергия при неработеща бизнес единица е допустимо само след закриване на измервателната точка на съответния обект на клиента.

Проектът на ЕРП Север за използване на новия способ на ценообразуване се осъществя, подсилен посредством осведомителна акция на интернет страницата на сдружението:. На уеб страницата са оповестени отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с акцията. Клиенти, които надвишават предоставената им мощ, ще получат самостоятелни уведомителни писма, с цел да усъвършенстват потреблението си. Детайлно пояснение на съставените елементи на издаваните фактури на бизнес клиентите е налично тук:. За повече информация по отношение на плана клиентите могат да употребяват каналите за връзка с ЕРП Север: денонощен телефон за връзка 0700 161 61, имейл или на място в Център за обслужване на клиенти на следните адреси в огромните градове на Североизточна България.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР